Beli Insuran Sejak Kecil

Kepada ibu bapa yang pentingkan masa depan dan pendidikan sila inbox sy sekarang.

NOTE!!!!!
Abaikan sekiranya rokok,kasut, gagate ,eksesori kereta, anda lebih penting dri masa depan mereka..

Zulkarnain Zainal

Wealth Planner

Pru BSN Takaful

Pru BSN Insuran sejak kecil

 

Nyawa Ada Insurans?

Early protection can save our live. Jgn sibuk amik insuran for house and car je. So fikir2kan.

Zulkarnain Zainal

Pru BSN Takaful Wealth Planner

0123218966/0122040400.

Nyawa Ada insurans PRU BSN Takaful

Cost Rawatan Jantung

Kes Rawatan Jantung anggaran RM15,000 dan RM54,0000.

Sekiranya berlaku kepada tuan2 kes begini macam mana?

Lindungi keluarga anda dengan plan simpanan dan insurance/takaful.

Zulkarnain Bin Zainal

Pru BSN Takaful Wealth Planner

0122040400/0123218966

PRU BSN Takaful

Car Insurance Vs Own Medical/ Personal Insurance ( Pru BSN Takaful)

Hi All,

Just to share the reality of life.

Most of us, lebih pentingkan car insurance  compare to medical/personal insurance. Kenapa ehh?

Let say, Car price  RM100K equal to insurance premium RM2K++, its mean by RM200 montly just only to protect your car life.

But how about medical insurance saving or in islamic we call it takaful…… Which is:

RM200 monthly = 1Mil Coverage + Medical allowance + personal protection + own pencen saving.

So mana yg penting  :)

Zulkarnain Zainal

Pru Bsn Takaful Wealth Planner

0122040400/0123218966

Car Insurance Vs Medical Insurance

Pru BSN Medical Card vs Card Credit vs Own Cash Saving

As salam  semua,

Sebelum terkena, adalah lebih baik difikirkan tentang perancangan kewangan anda. Kepada sesiapa yg masih belum memiliki plan medical card sendiri gambar di bawah mungkin boleh menyedarkan anda betapa pentingnya saving melalui insuran di PRU BSN. Kehidupan masa hadapan lebih terjamin tanpa risiko yg akan dtg. Pikir2kan rancang kewangan anda betul2..

Pm me for more info ok….jage diri and family (lebih2 lagi anak2)…. :)

Zulkarnain Zainal

Pru Bsn Takaful Wealth Planner

0122040400/0123218966

Pru BSN takaful_cartoon

Jual Rumah Untuk Rawatan Penyakit

As Salam kawan2 ada sedikit.bende saya nak share..

Sesetgh orang kata insurance/takaful xpenting buat masa sekarang ni..sbb nk.blanja macam2 lagi baik..

Ada lagi yg memikirkan memiliki medical card company sudah cukup….. Perlu di ingatkan medical company masih mempunyai limit perlindungan kebiasaan nye tidak lebih 20K atau 40K. Apa akan terjadi sekiranya bill mencecah lebih 40K ?semestinya baki di tanggung oleh pesakit sendiri.

Seperti kes di bawah pesakit terpaksa menjual rumah demi membiayai cost rawatan.
Pernah terpikir xkan sampai nak jual rumah utk byar kos rawatan sakit kita?
Mana anak bini kita nak duduk lepas tu?

Pikir2kan k n rancang kewangan anda betul2..

Sekadar peringatan untuk semua.

Prudential wealth planner
Zulkarnain Bin Zainal
012-3218966/0122040400

 

Jual Rumah Untuk Rawat Penyakit

Melayu Miliki Insuran Masih Rendah……

Melayu Milik Insuran Masih Rendah......

Rata rata hat kluo tv mintak derma sapa.insurance bukan segala galanya, tapi Kalo ada insurance sekurang kurangnya dapat membantu dan elak2 x payah kehulu kehilir pikiorkan mana nakncari medical card…think!

0122040400
Zulkarnain Zainal
Prudential wealth planner

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 26 other followers