Tahukah Anda: Berapa kos rawatan hospital pakar?

Assalamualaikum,

Tahukah anda kos rawatan hospital pakar agak mahal berbanding di hospital kerajaan. Di mana harga nya mencecah beribu-ribu ringgit. Cuba bayangkan sekiranya kita tidak mempunyai simpanan yg cukup untuk berbelanjaan hospital seperti di bawah.

Terutama sekali apabila kita telah mencapai umur emas sekitar 50/60 tahun (golden age). Di mana kita akan menggunakan keseluruhan jumlah simpanan utk kos rawatan tersebut.

Dan bagaimana pula sekira nya kita di takdirkan mengidap kanser di usia muda?

Ada yg menganggap tidak terasa kerana mempunyai insuran company di tempat kerja…tetapi berapa bnyk coverage yg company sediakan utk kita? Mcmana pula penyakit tersebut berlanjutan sehingga menyebabkan kita di buang kerja? Pernah kah kita terfikir akan perkara2 tersebut terjadi 

 Cuba bayangkan berapa bnyk simpanan kita ada pada waktu itu?

Ketika itu lah kita akan mule meminta pertolongan pertama ibu-bapa, keduanya adik -beradik dan ketiga nya kawan-kawan. Lebih terpaksa pula kita terpaksa meminta pertolongan daripada television sbg cth program bersama mu….

Ada yg mengganggap perlu BERTAWAKAL pada ALLAH.  Mmg menjadi kewajipan pada kita bertakawal pada ALLAH. Akan tetapi pada masa yg sama kita perlu berusaha utk mengelak dari perkara tersebut terjadi.

Salah satu nya menyediakan perlindungan insuran kesihatan kepada diri sendiri dan ahli keluarga. 

Konsep PRU BSN Takafulink menyediakan perlindungan dari segi  SIMPANAN + Medical card + Perlindungan ( Kematian/ Critical illness/ TPD (cacat kekal).  

Bukan itu saja konsep yg diamalkan adalah satu konsep saling membantu yang berdasarkan prinsip-prinsip perkongsian tanggunggungjawab, kerjasama dan kepentingan bersama. Setiap peserta akan memberi sumbangan berasaskan Tabarru’ (derma) ke dalam dana yang akan digunakan untuk membantu peserta tersebut serta peserta-peserta lain pada masa yang diperlukan.

Bermulalah mengambil insuran dari skrg…… smue itu adalah utk kepentingan kebajikan masing2 agar bebas daripada risiko akan datang.

Jenis Rawatan Minima Maksima
Pintasan Jantung RM20,000 RM30,000
Pembedahan Jantung RM20,000 RM60,000
Pemindahan Jantung RM50,000 RM100,000
Kanser RM3,000 RM140,000
Homodialisis RM1,200 setiap rawatan
Kemoterapi RM1,200 setiap rawatan
Radioterapi RM1,200 setiap rawatan

Wassalam,

Advertisements
This entry was posted in PRU BSN Takaful My Life Easier. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s